10 voordelen van nieuwbouw in Hofstad Houten

24 april '20

Ben je ook zo gecharmeerd van eeuwenoude grachtenpanden of statige herenhuizen? Prachtig natuurlijk, maar het vergt wel veel onderhoud en is niet altijd even comfortabel en duurzaam. Gelukkig biedt een nieuwbouwhuis deze voordelen juist wel. Het ideale scenario is natuurlijk een prachtige woning die schoonheid combineert met duurzaamheid en optimaal comfort. De nieuwbouwwoningen van Hofstad in Houten bieden dit indrukwekkende totaalpakket. Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder de tien belangrijke voordelen van een nieuwbouwhuis.

1. Zorgelozer

Een nieuwbouwhuis in Hofstad is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Van een oud huis kun je slaaf zijn omdat er altijd wel wat te doen is, van een nieuwe woning bent je altijd de baas. Ja, van een nieuwbouwhuis kun je eigenlijk maar drie dingen doen. Genieten, genieten en genieten.

2. Energiezuiniger

Je let waarschijnlijk op het brandstofgebruik als je een nieuwe auto zoekt en op het energieverbruik van je nieuwe koelkast. Waarom zou je dat niet doen nu je een woning wilt kopen? Auto’s zijn de laatste 20 jaar veel zuiniger geworden. Computers veel sneller. Ook de bouwwereld heeft niet bepaald stilgezeten. Een nieuwbouwhuis is daarmee al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd. Zo heeft een nieuwbouwhuis van nu standaard energielabel A.

3. Voordeliger

Bij de koop hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen en qua energiekosten ben je met een nieuw, duurzaam huis al gauw € 800,- per jaar goedkoper uit. Iedereen praat tegenwoordig over bezuinigen. Wie dat wil, kiest een nieuwbouwhuis.

4. Stiller

Voor veel mensen is hun huis een plek om tot rust te komen. Even weg uit de drukte en hectiek van alledag. Zeker in een nieuwbouwhuis kun je dat volop doen. Hier kun je heerlijk genieten van het leven zonder dat je last hebt van jouw buurman die weer piano speelt. Of probeert te spelen. Dankzij de modernste isolatie kun je in een nieuwbouwhuis iets horen wat in een druk land als Nederland zeer weldadig kan zijn. De stilte.

5. Duurzamer

Voor een nieuw huis worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Duurzaam geproduceerd hardhout, bijvoorbeeld. En omdat een nieuwbouwhuis ook veel energiezuiniger is, komt het in aanmerking voor het predicaat ‘groen’. Als een beter milieu bij jezelf begint, begint het ook bij je woning.

6. Veiliger

Nieuwbouwhuizen zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm. Met het modernste, inbraak werende hang- en sluitwerk. Tot de vele mensen die toegang hebben tot een nieuw huis behoren niet de inbrekers. Onze nieuwbouwwoningen voldoen aan de modernste veiligheidseisen.

7. Aangenamer

‘Oude huizen zijn sfeervolle huizen’ hoor je weleens, maar er bestaat ook een variant op die uitspraak. ‘Oude huizen zijn koude huizen.’ In de winter zijn ze niet warm te krijgen en in de zomer juist niet koel. Nieuwbouwhuizen daarentegen kenmerken zich door een aangename temperatuur, ongeacht de tijd van het jaar. Ze zijn voorzien van extra isolerend glas. Daken, muren en gevels zijn veel beter geïsoleerd dan die van oudbouwhuizen en vaak hebben nieuwe woningen vloerverwarming.

8. Bloemrijker

Een nieuwbouwwoning in Hofstad is een huis in een prettige leefomgeving. Want naast de ontwikkeling van huizen zijn we ook verantwoordelijk voor de inrichting van het gebied waarin ze staan. Dat doen we natuurlijk samen met anderen. Zo komen we tot buurten die fijn, veilig en comfortabel zijn. Met voldoende openbaar groen, speelplaatsen, voldoende parkeerplaatsen en een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

9. Persoonlijker

Wie een nieuwbouwhuis koopt, heeft alle vrijheid van de wereld. Je kiest je eigen badkamer, je eigen keuken en als je een dakkapel wenst, kan dat meegenomen worden tijdens de bouw. Een oud huis wordt nooit helemaal van jou. Of in elk geval, het duurt jaren voor je dat bereikt. Je blijft breken en verbouwen om het precies op maat en smaak te krijgen. Al zou het natuurlijk kunnen dat die knalrode badkamertegels met hun felblauwe bloemen rond 2035 weer helemaal in de mode zijn.

10. Onbeschreven

Nieuw is nieuw. Nieuw is een gevoel van fris, puur, mooi. Een nieuwbouwhuis is onaangetast, een onbeschreven blad. Het heeft geen geschiedenis en doet niet denken aan de smaak of keuzes van vorige bewoners. Nieuw is écht helemaal van jezelf. Een nieuwbouwwoning heeft alleen een toekomst. Jouw toekomst.

Hoe verloopt het project? Bekijk hier de planning
Wat heeft de omgeving te bieden? Bekijk de nabije voorzieningen