Voorzieningen bij Hofpark

Woon je in Hofpark dan woon je comfortabel vlak bij alle voorzieningen. Werkelijk alles is dichtbij! Basisscholen en kinderopvang om de hoek, het winkelcentrum en treinstation op loop- of fietsafstand. En ook voor sport en ontspanning hoef je niet ver weg: kies je voor ontspannen in het buurtpark, recreatie op het water aan de Rietplas of klimmen in het speelbos Nieuw Wulven?

image alt

Onderwijs

Jonge kinderen hoeven de wijk niet uit! Want wat voor basisschool je ook zoekt voor je kind(eren): je vindt het altijd dichtbij. Zo is er een katholieke basisschool (De Aventurijn), een protestant christelijke basisschool (de Fontein) en een montessorischool (Montessori basisschool Houten). Kinderdagverblijf Grasrijk en buitenschoolse opvang Buitenrijk maken het totaalpakket aan opties voor jouw jonge kinderen compleet. Daarnaast kent Houten diverse middelbare scholen. Voor mbo, hbo en universiteit is Utrecht de dichtstbijzijnde stad.

image alt

Natuur en recreatie

Houten is een prachtige groene stad met goede fiets- en wandelpaden. De stad kent 2 grote natuurgebieden, het bos Nieuw Wulven en uiterwaardengebied De Steenwaard. In Nieuw Wulven is ook een speelbos waar kinderen hutten kunnen bouwen en met modder kunnen spelen. En laten we de Rietplas niet vergeten! Vertoef hier op het water, bouw zandkastelen, klim in de speeltoestellen of ga een dagje vissen. Recreëer je graag op de golfbaan? Houten heeft een uitgestrekt golfcomplex met een 9 holes wedstrijdbaan en uitgebreide oefenfaciliteiten.

image alt

Winkels en zorgvoorzieningen

Op loopafstand ligt winkelcentrum Castellum. Hier vind je een divers winkelaanbod: van 2 grote supermarkten tot kaasboer en van toko tot boekwinkel. Voor zorg kun je terecht in de diverse medische centra die Houten rijk is, waarvan Medisch Centrum Leebrug de dichtstbijzijnde is.

image alt

Horeca en cultuur

Houten heeft een prachtig oud dorpshart waar je gezellige kroegjes en restaurants vindt. Ook om de hoek van je huis in winkelcentrum Castellum zijn enkele goede restaurants en een pannenkoekenhuis te vinden. In alle luxe dineren? Neem het zilver ter hand in Restaurant Kasteel Heemstede. Voor een cultureel avondje uit kun je terecht in theater Aan de slinger of bioscoop Cinelounge. Kies jij voor een cabaretvoorstelling, het vertelcafé of een spannende film?

image alt

Sport en spel

Houten kent een gevarieerd sportaanbod. Wat denk je van taekwondo of yoga? Deze sporten kun je op loopafstand van je huis beoefenen. Ook de sportschool is vlakbij. Zwem je liever? Dan kun je in Houten kiezen uit 2 zwembaden. Verder kun je natuurlijk ook op tennis, voetbal, korfbal, ballet of zelfs beachsport!