Gasloos wonen in Hofpark

28 december '20

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Daarom bouwen we alle woningen in Hofpark alvast gasvrij.

De voordelen van gasloos wonen

Alternatief voor gas in Hofpark

Er zijn verschillende alternatieven om een woning gasloos te maken. In Hofpark is gekozen voor een warmtepomp. 

image alt

Warmtepomp: warmte uit de bodem, via gesloten bodemlussen

De woningen in Hofpark krijgen een bodem/water warmtepomp. Een warmtepomp vervangt de cv-ketel en werkt volledig op elektriciteit. Deze pomp onttrekt warmte in de winter en koude in de zomer uit de aarde onder de woning via gesloten bodemlussen. De bodemlussen gaan soms tot wel 200 meter diep de grond in.  De temperatuur van de onttrokken warmte is nog niet hoog genoeg om je woning mee te kunnen verwarmen. De warmtepomp brengt de temperatuur verder omhoog, een warmtewisselaar geeft de warmte uiteindelijk af aan de vloerverwarming. In de winter wordt koude opgeslagen in de grond en in de zomer warmte. Een extra voordeel van dit systeem is dan ook dat je je woning kunt koelen in de zomer. Dat is niet alleen comfortabel, je slaat de warmte ook weer op voor gebruik in de winter.

Deze woningtypes komen in Hofpark

Wil je meer weten over de verschillende woningtypes van fase 1 die in 2021 in verkoop gaan? Bekijk dan snel het woningaanbod door op onderstaande button te klikken.

Bekijk het woningaanbod
  Bekijk de woningtypes
  Stel je vragen