1

Hoe koop jij een woning in Hofpark Houten?

13 november '20

Nu je weet welke woningtypes er komen in Hofpark fase 1, vraag jij je waarschijnlijk af hoe je een woning kunt kopen. Hieronder leggen we het proces zo kort en krachtig mogelijk aan je uit. Zodat jij straks de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning in Hofpark Houten bent.

Niets missen over Hofpark

Om zeker te weten dat je niets mist over Hofpark, meld jij je aan op de nieuwsbrief op de homepage of onderaan de pagina. Vervolgens maak je een account aan, welke je later nodig hebt om online een woning te kunnen kopen.

Steeds meer informatie

De komende weken en maanden geven we je steeds meer inzicht, informatie en inspiratie. Nu kun je zien welke woningtypes er komen in fase 1, wat ze ongeveer gaan kosten en ook vind je voorlopige plattegronden. De komende weken vullen we dit aan met bijvoorbeeld definitieve plattegronden, inspirerende beelden van hoe de woningen er uit gaan zien en natuurlijk de definitieve prijzen.

Jouw wensenlijst

Zodra de bouwnummers online staan, kun je precies zien hoe elk bouwnummer er uit gaat zien en waar in Hofpark deze wordt gebouwd. Op dat moment kun je jouw favoriete bouwnummers aan je wensenlijstje toevoegen. Zodra de verkoop start, in het eerste kwartaal van 2021, kun je in jouw account jouw 5 favoriete bouwnummers doorgeven op volgorde. Vanzelfsprekend houden we jou in de nieuwsbrief, in jouw account, op de website en op de Facebookpagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Park

Toewijzing

Als de verkoopperiode is afgelopen, is het tijd voor het toewijzen van de bouwnummers. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

1. Aantal kandidaten

Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer? Dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een tweede beoordeling.

2. Financiële check

Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee laat je aan ons zien dat jij de woning kunt financieren of betaalt met eigen middelen. Nadat de verkoop is gestart kun je ons dit laten weten door een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in jouw persoonlijke account. Deze uploadmogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

3. Aanmeldduur

Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende. Dat is het moment waarop je je als klant hebt ingeschreven voor de betreffende deelfase die in verkoop gaat.

Als je je al eens hebt ingeschreven voor een eerdere fase, vragen wij je opnieuw aan te melden. Let op: het gaat dus niet om de inschrijving bij start verkoop. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren (maximaal 5) door te geven. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld.

Optie

Na de toewijzing krijg je via e-mail een bericht of er een woning aan jou is toegewezen. Welke woning dat is, zie je in jouw account. Je hebt een optie op die woning. Heb je helaas geen woning toegewezen gekregen? Dan ben je reservekandidaat. Ook dat zie je in jouw account. Heb je wel een woning toegewezen gekregen? Dan heb je 48 uur de tijd om te bepalen hoe je het aankoopproces wil doorlopen.

Aankopen

Je kunt het aankoopproces doorlopen via een makelaar, volledig digitaal of een combinatie hiervan. De komende tijd vertellen we je hier meer over. Om het beeld voor jou compleet te maken, hebben we ook een videoserie gemaakt en hieronder weergegeven. Daarin leggen we je in beeld uit hoe het kopen van een nieuwbouwwoning verloopt.

  Stel je vragen
  Bekijk de woningtypes