Daarom wil jij wonen in Hofpark in Houten-Zuid

29 mei '20

Vanaf eind 2020 kun jij een woning of appartement kopen in Hofpark in Houten-Zuid. “Waarom zou ik hier willen wonen?”, vraag jij jezelf misschien wel af. Het antwoord, of eigenlijk de antwoorden, geven we je hieronder.

Fietsers tunnel

Tweevoudig fietsstad van het jaar

Houten wordt ook wel het Walhalla voor gezinnen genoemd. De omgeving is veilig en groen, de recreatiemogelijkheden talrijk en het aanbod van basisscholen en kinderdagverblijven is bijzonder groot. Scholen liggen vrijwel allemaal aan, of dichtbij, een vrij liggende fietsroute. Daardoor fietsen kinderen veilig naar school. Dat fietsen en Houten een gouden combinatie zijn, bleek in 2008 en 2018. In beide jaren kreeg het de titel: ‘Fietsstad van het jaar’. Of je nou jong of wat ouder bent: de fiets brengt jou gemakkelijk, snel en veilig op de plek van bestemming.

Sporten in de buitenlucht

Wie houdt er niet van heerlijk buiten in het zonnetje bewegen? Of je nou op zoekt bent naar een plek om intensief te sporten, of juist ontspannen gaat wandelen: Houten-Zuid is precies wat je zoekt. De talloze fiets- en wandelpaden geven je de kans om relaxed te genieten van de omgeving. Ben je op zoek naar meer sportieve uitdaging?  Dan is de Vijfwal the place to be. Hier vind je een sprintparcours van 5 kilometer met bijvoorbeeld hindernissen en sporttoestellen. Een heerlijke uitdaging voor jou en je vrienden, partner of kinderen. Ben je sneller dan de vorige keer?

Winkelcentrum

Boodschappen doen om de hoek

Ben je op zoek naar verschillende supermarkten, een drogist, of juist ambachtelijke winkels zoals een kaasboer of een bakker? Dan is winkelcentrum Houten Castellum precies wat je zoekt. Op loopafstand van jouw nog te bouwen woning in het Hofpark, bevindt zich dit gezellige winkelcentrum. Zonder de drukte van een grote stad, maar met al het aanbod dat je zoekt in een winkelcentrum. En dat op looptafstand. Ideaal toch?

Treinstation

Binnen een kwartier in hartje Utrecht

Wil je jouw stadshart ophalen? Ook dan is Houten-Zuid jouw ideale uitvalsbasis. Vanaf het in Houten-Zuid gelegen treinstation Houten Castellum, vertrekken overdag 4 treinen per uur naar Utrecht Centraal. In minder dan een kwartier sta je in hartje Utrecht. Ideaal voor een dagje uit, avond stappen of de hele middag op een zonnig terras. Geen zorgen, ook met de auto of fiets ben je zo in de Domstad. Een taxi bellen is niet nodig, want je fietst in ongeveer een half uurtje richting de gezellige Neude. Houten-Zuid biedt de rust van een dorp, met de gezellige drukte om de hoek.

Wegwijzer
Hoe verloopt het project? Bekijk hier de planning
Wat heeft de omgeving te bieden? Bekijk de nabije voorzieningen