Interview met de makelaars

4 mei '21

Heb jij een interessante woning in Hofpark gezien én krijg je deze straks toegewezen? Dan ligt er een verkoopgesprek met de makelaar in het verschiet. Makelaars Marloes Eegdeman van De Keizer Makelaarsgroep en Manon Hartel van Brecheisen Makelaars trekken gezamenlijk op in dit bijzondere project, het sluitstuk van Houten-Zuid.

Hoe kijken jullie tegen de locatie van Hofpark aan?

Marloes: “Het is de laatste locatie in Houten-Zuid waar gebouwd wordt, een unieke kans dus. Het krijgt zijn eigen identiteit, met een divers woningaanbod. Het park is straks het verlengstuk van je eigen tuin, en een heerlijke plek voor kinderen om dicht bij huis te spelen.” Manon: “Qua bereikbaarheid is het voor zowel auto, fiets als ov een uitstekende locatie. Met de auto ben je in 5 minuten op de A27 en A12. De infrastructuur in heel Houten is bovendien gericht op fietsers. Houten is niet voor niets twee keer uitgeroepen tot fietsstad van Nederland. Het fietspad dat langs Hofpark loopt, brengt je richting winkelcentrum Castellum en het station. Via de Schalkwijkse brug sta je met de fiets ook snel in het groen.”

image alt

Hofpark is het ‘sluitstuk’ van Houten-Zuid. Hoe kijken jullie terug op bijna 25 jaar nieuwbouw?

Marloes: “Ik was al vroeg bij diverse nieuwbouwprojecten in Houten-Zuid betrokken. Het is mooi om te zien hoe het zich heeft ontwikkeld door de jaren heen. Voor zo goed als iedere doelgroep is er een passend aanbod met uitstekende voorzieningen en iedere wijk heeft zijn eigen uitstraling.” Manon: “De uitstraling, modernisering en kindvriendelijkheid van Houten-Zuid zijn redenen dat veel mensen hier willen wonen. En willen blijven wonen; de grote stad is lang niet meer zo populair als vroeger. In Houten-Zuid zien wij steeds vaker jonge gezinnen en starters. Ook is het zo dat er binnen dezelfde wijk vaak genoeg mogelijkheden zijn om een vervolgstap te maken.”

image alt

Wat kunnen geïnteresseerden van jullie als makelaar verwachten?

Manon: “We trekken gezamenlijk op voor dit project, we zijn hierin echt collega’s van elkaar.” Marloes: “In het verkoopgesprek hoor je van ons hoe het proces verloopt van de aankoop tot de oplevering. Van A tot Z dus. We spreken de omgeving met je door, de woning, de prijzen en de opties. Daarom is het goed als je vóór het gesprek met de makelaar al weet wat er voor jou financieel mogelijk is.”

Wat raden jullie geïnteresseerden aan in hun oriëntatie- en koopproces?

Manon: “Oriënteer je op de locatie, de voorzieningen en de directe omgeving. Ontdek wat de voor- en eventuele nadelen zijn voor jou.” Marloes: “Bereid je goed voor! Neem alle verkoopstukken alvast helemaal door, laat je op voorhand gedegen informeren over je financiële mogelijkheden en als je vragen hebt zet die dan vóór ons gesprek al op papier. We beantwoorden ze graag tijdens ons verkoopgesprek.”